maanantai 8. elokuuta 2022

Kiinankaali veneet on lastattu



Kiinankaali veneisiin lastattiin kyytiläiseksi vihreää pestoa, parsaa, punasipulia, luumutomaatteja, kylmäsavulohta ja basilikaa. Juustoina Auraa ja Vegaanista Goudaa.



Pesto alle ja muut täytteet päälle, josta 1/3osan kylmäsvulohta jätin laittamatta juustoraasteen alle
- säästin sen ns. somisteeksi ja väriksi jo paistetuille veneille.


On kyllä aika Bueno ja menee jatkoon mennen tullen.
Mikä mukavinta, niin kaaliksi käy oikeastaan mikä vain.
Itse tenyt varhais, kiinan, puna-, valko-, kyssä, kukkakaalista
ja myös jäävuori-, rooman- ja lehtisalaateista.
Muotona sopii joko kupit, jos saat ne aika ehjinä irti, kuten tämä kiinankaali on helppo irrottaa
ja pitää muotonsa. Mikäli hauraampia, kuten varhaiskaali ja kukkakaali, niin 
helppo leikata noin sentin paksuisina "pihveinä" alle ja täytteet päälle.


Ystäväpiirissä olen saanut lempinimen "Kaalimaan Kakara"
- joten näin "kakaroitiin tällä kertaa"

8 kommenttia:

  1. Kiitti💚 kokeiluun menee.
    Juuri ajattelin tällä viikolla kokkailla jotain erilaista ja kevyttä.
    Loistokasta viikkoa sinulle🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi - ompa ihanaa jos innostut kokeilemaan!! Mielenkiinnolla kuulen sitten kommentit meneekö makuna/ulkonäkönä myös jatkoon keittiössänne?

      Poista
  2. Olet kyllä kekseliäs kokki! Mistä saatkin näitä ideoita. :-)

    Minä en ole kaalin yli ystävä, mutta tällaisessa muodossa kaali varmasti menisi ja olisi vielä hyvääkin! Kiitos ideasta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - KaalimaanKakara nimityksen olen ystäviltäni saanut! Perinteisistä kaaliresepteistä en oikein itsekään pidä - aina on kiva kokeilla jotain uutta, eli ihan vaan omasta päästä ja systeemillä mitä kaapista löytyy näitä kokeilen. Tämän tyyppiseen kaalinsyömiseen ihastuin Koreassa, siellä oli aina kaalia pöydässä ns. leipänä eri soosien kera.

      Poista
  3. Täytyypäs joskus kokeilla näitä täytettyjä kaaleja. Täytettyjä kesäkurpitsoja tehdään usein loppukesästä. Ne ovat aika työläitä, kun pitää kovertaa sisustaa ja sitten olen vielä paistanut sitä sisustaa yhdessä jauhelihan ja paprikan kanssa. Kiinankaaleissa säästyisi koverrusvaiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa jos menee kokeiluun ja kesäkurpitsat voi leikata myös vain kiekoiksi/tai veneiksi noin sentin siivuina ja täyttää ns. pikkupizzasiksi, helpompaa/nopeampaa kuin kovertaminen. Niitäkin aina joskus, samoin munakoisosta, bataatista tulee kivoja täytettynä - vaiko paremminkin päällystettynä?! Makoisaa maanantaita!

      Poista
  4. Om ja nom - herkullisen näköistä taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - kaikkea kannattaa kokeilla - on niin kivaa leikkiä ruoalla!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!